Connact to innovest in the basic needs

Buitenlandse vermogensbeheerders worden dominanter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. 

Slechts 9% van de beheerders van pensioen is nog Nederlands

Door de crisis neemt de roep vanuit de maatschappij en de politiek toe om het pensioengeld meer in Nederland te gaan beleggen. Op dit moment is nog maar 14 procent van het pensioenvermogen belegd in ons eigen land. Een aantal jaren geleden was dat aandeel aanzienlijk hoger, maar door de overgang naar de euro en soepelere regelgeving werd het voor pensioenfondsen aantrekkelijker om de blik naar buiten te richten. Het totale vermogen is volgens DutchInvestor nu € 1263 mrd.

Willem Verschoor, hoogleraar finance aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, denkt niet dat er een verband bestaat tussen het aantal buitenlandse vermogensbeheerders en het aandeel dat in Nederland wordt belegd. ‘Nederlandse vermogensbeheerders zoals APG kijken net zo goed naar de hele wereld. Dat maakt geen verschil. En als een pensioenfonds de Amerikaanse vermogensbeheerder BlackRock vraagt meer in Nederland te beleggen, dan doet BlackRock dat heus’.

Lees verder

 

ONE STAMP in a day

ONE STAMP in a day. Door Masaaki Oyamada, transitional artist. Expositie in espressobar LOKAAL in Rotterdam. U bent van harte welkom bij de opening van de expositie met DJ en organic food op zaterdag 5 november van 14:00 – 19:00. Na vele jaren werkzaam te zijn geweest in de wereld van branddesign transformeert Masaaki zichzelf en de grote merken naar kleine persoonlijke identiteiten en verhaaltjes.

Lees verder »
Luister naar 21 12 2012

Audiocompilatie van het C21 feest van de vrije ruimte op 21 december 2012 door Sonja van der Sar. Met impressie van de avond en de betekenis van vrije ruimte. Een bespiegeling die duidelijk maakt dat de toekomst altijd nu is. En een oud Keltisch scheppingsverhaal over de vier wegen naar de boom van kennis.

Lees verder »