Connact to innovest in the basic needs

Buitenlandse vermogensbeheerders worden dominanter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. 

Slechts 9% van de beheerders van pensioen is nog Nederlands

Door de crisis neemt de roep vanuit de maatschappij en de politiek toe om het pensioengeld meer in Nederland te gaan beleggen. Op dit moment is nog maar 14 procent van het pensioenvermogen belegd in ons eigen land. Een aantal jaren geleden was dat aandeel aanzienlijk hoger, maar door de overgang naar de euro en soepelere regelgeving werd het voor pensioenfondsen aantrekkelijker om de blik naar buiten te richten. Het totale vermogen is volgens DutchInvestor nu € 1263 mrd.

Willem Verschoor, hoogleraar finance aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, denkt niet dat er een verband bestaat tussen het aantal buitenlandse vermogensbeheerders en het aandeel dat in Nederland wordt belegd. ‘Nederlandse vermogensbeheerders zoals APG kijken net zo goed naar de hele wereld. Dat maakt geen verschil. En als een pensioenfonds de Amerikaanse vermogensbeheerder BlackRock vraagt meer in Nederland te beleggen, dan doet BlackRock dat heus’.

Lees verder

 

stichting 0.0

Onze missie is dat de burger als grootaandeelhouder aan het roer komt te staan, dat onze wensen het vertrekpunt worden. Dat bedrijven en dienstverleners, met het kapitaal dat van ons is, dienstbaar aan onze basisvoorzieningen ondernemen en zo doorbraken realiseren!

Lees verder »