Connact to innovest in the basic needs

Digitale Democratie 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. 

BendeBurgers, Waag Society en Netwerk Democratie organiseren de bijeenkomst ‘Digitale Democratie 2020’, een debat over de impact van digitalisering op onze democratie. Zij willen tot een gezamenlijke strategie voor de toekomst van de democratie komen.

Grote veranderingen in de toepassingen en het gebruik van het Internet, in vrijwel alle maatschappelijke sectoren, vragen om een nieuwe manier van naden over de samenwerking tussen burgers en overheid. In de 21e eeuw raken technologische ontwikkelingen en nieuwe communicatiemiddelen steeds sterker verweven met de samenleving en de democratie. Tijdens dit debat gaan ze hier dieper op in. Ben jij politicus of beleidsmaker, app developer of open data expert, betrokken burger of journalist – zij horen graag jouw mening!

Samen met journalisten, wetenschappers, politici, beleidsmakers, maatschappelijke initiatieven en burgerexperts gaan ze een strategische agenda formuleren om tot een krachtige Digitale Democratie te komen.

Enkele van de vragen die worden gesteld:

  • Welke nieuwe vormen van participatie zijn mogelijk en noodzakelijk om de democratie verder te ontwikkelen?
  • Hoe zien verantwoording en controle eruit in een vergaand gedigitaliseerde maatschappij?
  • Op welke manier kan technologie bijdragen aan het haperende vertrouwen in de democratie?

 

Datum, tijd en plaats

Vrijdag 25 november van 14.00 -18.00 uur.
Waag Society, Nieuwmarkt 4 te Amsterdam

Aanmelden kan door een mail te sturen aan: events@waag.org

 

stichting 0.0

Onze missie is dat de burger als grootaandeelhouder aan het roer komt te staan, dat onze wensen het vertrekpunt worden. Dat bedrijven en dienstverleners, met het kapitaal dat van ons is, dienstbaar aan onze basisvoorzieningen ondernemen en zo doorbraken realiseren!

Lees verder »
ONE STAMP in a day

ONE STAMP in a day. Door Masaaki Oyamada, transitional artist. Expositie in espressobar LOKAAL in Rotterdam. U bent van harte welkom bij de opening van de expositie met DJ en organic food op zaterdag 5 november van 14:00 – 19:00. Na vele jaren werkzaam te zijn geweest in de wereld van branddesign transformeert Masaaki zichzelf en de grote merken naar kleine persoonlijke identiteiten en verhaaltjes.

Lees verder »