Connact to innovest in the basic needs

Digitale Democratie 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. 

BendeBurgers, Waag Society en Netwerk Democratie organiseren de bijeenkomst ‘Digitale Democratie 2020’, een debat over de impact van digitalisering op onze democratie. Zij willen tot een gezamenlijke strategie voor de toekomst van de democratie komen.

Grote veranderingen in de toepassingen en het gebruik van het Internet, in vrijwel alle maatschappelijke sectoren, vragen om een nieuwe manier van naden over de samenwerking tussen burgers en overheid. In de 21e eeuw raken technologische ontwikkelingen en nieuwe communicatiemiddelen steeds sterker verweven met de samenleving en de democratie. Tijdens dit debat gaan ze hier dieper op in. Ben jij politicus of beleidsmaker, app developer of open data expert, betrokken burger of journalist – zij horen graag jouw mening!

Samen met journalisten, wetenschappers, politici, beleidsmakers, maatschappelijke initiatieven en burgerexperts gaan ze een strategische agenda formuleren om tot een krachtige Digitale Democratie te komen.

Enkele van de vragen die worden gesteld:

  • Welke nieuwe vormen van participatie zijn mogelijk en noodzakelijk om de democratie verder te ontwikkelen?
  • Hoe zien verantwoording en controle eruit in een vergaand gedigitaliseerde maatschappij?
  • Op welke manier kan technologie bijdragen aan het haperende vertrouwen in de democratie?

 

Datum, tijd en plaats

Vrijdag 25 november van 14.00 -18.00 uur.
Waag Society, Nieuwmarkt 4 te Amsterdam

Aanmelden kan door een mail te sturen aan: events@waag.org

 

Inspiratie voor nieuw geldsysteem

Een bundeling van verhalen die een rijke bron van inspiratie zijn voor de manier waarop een circulaire economie gerealiseerd kan worden. Een mooi initiatief van OxfamNovib en de Economy Transformers. Helen en Simone Toxopeus hebben de verhalen verzameld en opschreven. Stichting 0.0 heeft hieraan bijdragen.

Lees verder »