Connact to innovest in the basic needs

Co-creatie met Raad van Kinderen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. 

0.0 richt zich op de pure basisbehoeften zoals voedsel, zorg, energie, wonen en educatie. We willen rond de vraagstukken die we hierbij tegen komen alle spelers laten zien dat oplossingen binnen handbereik liggen.

Onze gedachte is dat wanneer de mogelijke oplossingen puur zijn, het logisch is voor kinderen, we op de goede weg zijn. Vandaar dat we een Raad van Kinderen willen vormen, opgebouwd uit de leeftijdscategorieën basisschool, middelbare school en jong volwassenen.

We willen niet alleen de oplossingsrichtingen die we in het speelveld creëeren kunnen toetsen bij onze Raad van Kinderen, maar ook samen met hen werken aan nieuwe vergezichten. Vanuit het pure dat kinderen en jong volwassenen in zich hebben reiken zij nieuwe ideeën aan; een wisselwerking in het nu, tussen het heden en de toekomst.

Met Unic, een bijzondere school in Utrecht, gaan we hier invulling aan geven.

stichting 0.0

Onze missie is dat de burger als grootaandeelhouder aan het roer komt te staan, dat onze wensen het vertrekpunt worden. Dat bedrijven en dienstverleners, met het kapitaal dat van ons is, dienstbaar aan onze basisvoorzieningen ondernemen en zo doorbraken realiseren!

Lees verder »
Inspiratie voor nieuw geldsysteem

Een bundeling van verhalen die een rijke bron van inspiratie zijn voor de manier waarop een circulaire economie gerealiseerd kan worden. Een mooi initiatief van OxfamNovib en de Economy Transformers. Helen en Simone Toxopeus hebben de verhalen verzameld en opschreven. Stichting 0.0 heeft hieraan bijdragen.

Lees verder »