Connact to innovest in the basic needs

Inspiratiebron voor Bouwinvest

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. 

Bouwinvest is verantwoordelijk voor de vastgoedinvesteringen en het vastgoedbeheer van het pensioenfonds voor de Bouw (bpfBOUW). Jacqueline Rempt 0.0 nam recent deel aan een door hen georganiseerd Rondetafelfesprek met het thema ‘inspiratie voor innovatie’.

Het zijn de gevolgen van de crisis die het voor de vastgoedsector noodzakelijk maken om te innoveren. De wijze waarop de sector tot nu toe heeft gefunctioneerd is niet langer houdbaar. Er onstaat een geheel nieuw speelveld. Het is van belang het begrip rendement nadrukkelijk breder te trekken richting vooral het maatschappelijk rendement. Dat het mogelijk is om met het pensioenkapitaal duurzame innovaties te realiseren die zowel de kwaliteit van leven als de waarde van het pensioen verhogen vond men een inspirerende gedachte.

Lees de uitgebreide versie van het rondetafelgesprek in het vierde nummer van Inbeeld, het magazine van Bouwinvest.

Inspiratie voor nieuw geldsysteem

Een bundeling van verhalen die een rijke bron van inspiratie zijn voor de manier waarop een circulaire economie gerealiseerd kan worden. Een mooi initiatief van OxfamNovib en de Economy Transformers. Helen en Simone Toxopeus hebben de verhalen verzameld en opschreven. Stichting 0.0 heeft hieraan bijdragen.

Lees verder »